Kurs; temel kodlama, algoritma oluşturma (problemleri çözmek için adım adım planlar hazırlama), koşullu ifadeler (farklı durumlara göre programın nasıl davranması gerektiği) ve döngüler (tekrarlayan işlemleri otomatikleştirme) gibi konuları kapsar. Öğrenciler, robotik sistemlerin gerçek dünyadaki uygulamalarını keşfederek yaratıcılık ve problem çözme becerilerini geliştireceklerdir. Bu kurs öğrencileri gelecekte daha gelişmiş programlama kavramlarına hazırlayacak bir kodlama temeli geliştirmek için tasarlanmıştır.
Lego Spike Prime seti ile dersler yapılacaktır. Set içerisinde yer alan orta motor, büyük motor, renk sensörü, mesafe sensörü, kuvvet sensörü kullanımı ve kodlaması gerçek yaşam problemleri üzerinden anlatılarak işlenecektir.
Kodlama ara yüzü olarak Lego Spike uygulaması kullanılacaktır. Uygulamanın ana programlama dili, Scratch’ i temel alan Simge / Kelime Blokları olarak adlandırılır. Bu kursta kelime blok tabanlı kodlama çalışmaları yapılacaktır.
Her Spike Prime seti üzerinde Lego Education’ ın tavsiyesi doğrultusunda 2 öğrenci çalışacaktır. Öğrenciler kodlama yapabilmek için Lego Spike uygulamasının yüklü olduğu tableti kullanacaklardır. Derslerde her öğrenci o derste yapılması gereken mekanizmayı inşa edecek, gerekli olan kodlamayı arkadaşı ile birlikte yapacaktır. Arkadaşı ile birlikte problem üzerinde birlikte düşünerek takım çalışması içerisinde bulunabilecek ve etkili iletişim becerilerini geliştirecektir.
Kurs bir modülden oluşmaktadır. Aşağıda detaylarını görebilirsiniz.
Robotik becerilerinizi geliştirmeye hazır mısınız? Bu modül geçmiş Dünya Robot Olimpiyatı / First Lego League görevleri de içermektedir.
Gençleri STEAM alanında bir kariyer hedeflemeye motive etmek, inovatif olmaya yönlendirmek, iletişim, özgüven gibi hayat becerilerini geliştirmek ve STEAM alanında lider olmaları için onlara ilham veriyoruz.